Kategorier

Piroger med grønt fyld

Frokostret – Personer: 4

Mørdej:
150 g grahamsmel
100 g hvedemel
75 g smør
1 æg
1 tsk salt
2 spsk tykmælk

Fyld:
200 g porrer
2 stilke timian
200 g gulerødder
salt
2 spsk olie
peber
250 g champignon
æg til pensling
300 g bagekartofler
2 dl creme fraiche

Porrerne renses og skæres i tynde ringe. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern. Champignionerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen. Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik. Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 min. Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 min., hvorefter der slukkes for varmen. Creme fraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber. Melet hældes i en skål, salt tilsættes. Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse. Brug evt. food-processoren eller en pisker med dejkroge. Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er nødvendigt. Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24*24 cm. Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 piroger af hvert dejstykke. Lav 2 mere af den overskydende dej. Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært, for der skal helst være så meget fyld i som muligt). Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med sammenpisket æg. Bages ved 225° i 20-25 min.

Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>