Kategorier

Pavlova

4 – 6 personer

3 æggehvider
4 1/4 dl flormelis
3 spsk koldt vand
3 tsk maizena
1 knsp salt
1 tsk vanillesukker
1 tsk eddike

Pynt:
1/4 l piskefløde
kiwifrugter, abrikoser, jordbær eller anden frisk frugt i skiver.

Æggehviderne piskes stive.
Vandet tilsættes en skefuld af gangen under piskning.
Flormelis sigtes i af to omgange.
Til sidst røres maizena, salt, vanillesukker og eddike i.
Blandingen placeres pa en bageplade belagt med bagepapir
smurt med smør og drysset med maizena. Det er også en god
 ide at anvende ringen fra en springform (vendt pa hovedet),
smurt med smør og drysset med maizena, til at begrense kagens omkreds.

Kagen bages i en forvarmet ovn ved 140 grader C i en time.
Ovnen slukkes, og kagen forbliver i ovnen i endnu en time.

Kagen dækkes fuldstændigt med flødeskum og pyntes med
rigelige mengder frugt.

En god dessertvin baseret pa Riesling druer med “ædel råd”,
eller en icewine, smager rigtig godt til. De produceres bl.a.
ved Hawke’s Bay og i Marlborough.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>