Kategorier

Påske abrikoslagkage

150 g mel
150 g smør
150 g sukker
3 æg
0,5 tsk bagepulver (2,5)

FYLD:
300 g tørrede abrikoser koges møre med 3 dl vand
100 g sukker

PYNT:
2,5 dl piskefløde
evt. lidt krymmel

Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal
blødgøres til konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene
tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes melet
- hvori bagepulveret er sigtet -i, og der hele røres
til en ensartet masse.

Dejen deles i 3 lige store dele og smøres ud i godt
smurte lagkageforme eller på 3 stykker cirkelformet
papir (ca. 20 cm i diameter).
Bager på pvnens midterste rille ved 240 grader (stærk varme)
i ca. 5 min. Ovnen skal havn den rette temperatur fra starten.
Bundene tages ud af formene efter ca. 5 min. afkøling.
På den ene bund anbringes abrikosfyldet, som fordeles jævnt.
Henover anbringes den anden bund, og herpå smøres et lag flødeskum.
Øverst lægges den sidste bund, og hele kagen dekoreres med
flødeskum (se illustration). I ca. 1 spsk flødeskum kan hældes
1 dråbe frugtfarve, som forsigtigt blandes i, og anvendes til
dekoration.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.