Kategorier

Palak Pakora Chat

Friturestegt spinat i kikærtedej med yoghurtchutney
4 personer – Forberedelse: 30 min. – Tilberedning: 20 min.

Det drejer sig her om en usædvanlig delikat, ganske tynd og let pakora. Fordi kikærtedejen bliver rørt sammen med rismel og isvand umiddelbart før friturestegningen, opnår man en pakora, der er enestående sprød og lækker. Dejen skal være tilstrækkelig tynd og letflydende til at hele overfladen på de uregelmæssigt formede spinatblade bliver dækkede af et sammenhængende tyndt lag dej.

100 g sigtet kikærtemel (Besan)
40 g rismel
1½ tsk thymolfrø (ajwain)
½ tsk chili peber
1 tsk salt
¼ tsk bagepulver
1¼ dl til 1½ dl – eller 9 til 10 spsk – isvand, eller nok til at fremstille en dej så tynd som fløde
25 til 30 middelstore friske spinatblade. – Sørg for fortrinsvis at bruge spinatblade af nogenlunde samme størrelse og skær stilken til højst 2½ cm længde. Grove og misfarvede dele skæres af, bladene vaskes forsigtigt og duppes forsigtigt helt tørre; skal derefter veje cirka 200 g olie til friturestegning

Chat:
3 dl yoghurt, røres op med ¼ tsk salt
2½ dl tamarind chutney (se nedenfor!)
Pynt:
4 spsk frisk hakket grøn koriander
1 til 2 spsk Chat Masala

Bland de to slags mel, thymolfrø, chili peber, salt, bagepulver og 1¼ dl isvand i en skål og rør blandingen kraftigt med et piskeris, indtil den er jævn. Pisk derpå netop så meget af det resterende isvand i, så dejen bliver tynd som fløde. Lad denne dej stå og hvile i 15 minutter. Placér nu disse ting indenfor rækkevidde ved siden af komfuret: Spinatbladene, skålen med dej, en skål vand til at skylle hænder i, et lille håndklæde og køkkenpapir, som de færdige pakora kan dryppe af på. I en wok eller dyb stegepande opvarmer man nu olien over middelhøjt blus til den bliver tilstrækkelig varm til friturestegning. Så skruer man blusset ned til middel. Nu dypper man et spinatblad i dejen, så bladet dækkes helt af et ganske tyndt lag dej. Man løfter bladet og lader eventuel overflødig dej løbe af, inden man forsigtigt slipper det ned i olien. Fortsæt på denne måde med de andre blade; men kom kun 4 eller 5 blade ad gangen ned i olien, så denne ikke bliver afkølet. Skyl hænderne hurtigt og tør dem af. Lad nu spinatbladene stege på begge sider i et par minutter eller indtil de bliver sprøde og gyldne. Tag så pakora’erne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenpapir. Pakora’erne skal helst serveres med det samme, men kan godt holdes varme. Det sker i en ovn forvarmet til 120c. De varme pakora’er må ikke dækkes! I ovnen kan de holde varmen til alle de resterende pakora’er er stegt færdige eller – om nødvendigt -op til 30 minutter. Pakora’erne kan serveres, som de er, eller de kan laves til en chat.

Sammensætningen af PALAK PAKORA CHAT: Fordel de varme pakora’er på 4 eller 6 varme serveringstallerkener. Hæld en skefuld yoghurt og en skefuld tamarinde chutney over hver portion. Pynt med friske grønne korianderblade og drys med Chat Marsala.

Kilde: Charlotte Kirsheiner

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.