Kategorier

Paellakroketter

400 g. kortkornet ris
2 tsk. gurkemaje
1.2 l kyllingeboullion
2 fed hvidløg
1 laurbergblad
250g. spansk/italiensk/fransk salami
250g. kogt røget bayonneskinke
1 æg
Mel
Rasp
Fritureolie

Ris, grukemaje, løg, hvidløg, laurbergblad puttes i en stor gryde. Varm hønseboullion hældes over og det hele koges forsigtigt, til risen har opsuget al væden (det skal være lidt klistret). Risen sættes til afkøling. Salami og skinke hakkes til mos i en foodprocesser og blandes sammen med den kolde ris. Der er nok lidt for meget ris, der skal være rimeligt med kød i. Der laves små boller på størrelse med bordtennisbolde af ris og kødblandingen. Bollerne rulles i mel, så i æg og til sidst i rasp. Bollerne stilles koldt til næste dag. Bollerne friteres ved 185 grader til de er brune, sprøde og lækre. Serveres lune.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.