Kategorier

Osteburgerboller

(8 stk.)

1 tsk gær
3 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 tsk honning
250 g grahamsmel
150 g emmentaler eller cheddar
100-150 g hvedemel
fløde, yoghurt eller sammenpisket æg

Gæren udrøres i det lunkne vand, og salt og honning opløses heri. Grahamsmelet røres i, og blandingen hviler ½ time.
Osten rives groft, og godt ¾ kommes i dejen. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes blank og smidig. Den sættes til hævning et lunt sted 6-8 timer – gerne natten over.
Dejen æltes let igennem og formes til 8 boller. De sættes på en smurt bageplade og presses flade. De efterhæver½ time.
Burgerbollerne pensles med fløde og resten af osten drysses op. Boller bages i 200º varm ovn i 25-30 min.
Fryse-egnede.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>