Kategorier

Drueklase

20 g gær
3 dl lunkent vand
2½ spsk salt
½ dl tørristede sesamfrø
ca. 500 g mel

Gæren udrøres med det lunkne vand, salt og de afkølede sesamfrø røres i og til sidst tilsættes så meget mel, som dejen kan tage. Dejen æltes, til den er blank og smidig. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad det hæve et lunt sted i 1½ time.
Dejen deles nu i 18 lige store dele. En del formes som stilk til klasen, de øvrige formes til boller, der sættes på bagepapir eller en smurt bageplade i form som en klase (3 boller i lige linie med stilken imellem to boller, 3 boller i mellemrummene bag bollerne, 3 boller, 3 boller, 3 boller, to boller, 1 bolle).
Dækkes med klæde og hæver ½ time.
Brødet pensles med sammenpisket æg og lidt vand og bages i ca. 30 min. ved 225º.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.