Kategorier

Okrasuppe bamya yemegi

Supper, tyrkisk

600 g friske okra
300 g oksekød i tern
3 store løg
5 dåser tomater
2 chilipebre
2 tsk salt
1 tsk koncentreret tomatpure
2 tsk koncentreret citronsaft
1½ l varmt vand

Stilken snittes af okraerne, som halveres. De skylles grundigt. Margarinen smeltes. Kødet og de hakkede løg brunes heri, hvorefter tomaterne , der er skåret i mindre stykker, de hakkede chilipebre og kryderierne brunes med under omrøring i ca. 15 min. Det varme vand og de istandgjorte okra tilsættes, og suppen koger nu under låg i 25 min. for svag varme. Okraerne må endelig ikke koge ud. Til sidst kommes tomatpureen og citronsaften i. Suppen koger op og serveres med simit. Retten kan fryses og genopvarmes i ovn.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.