Kategorier

Napoleonskager

10 stk.

3 frossene plader butterdej
1½ dl ikke for sød æblemos

Vanillecreme:
2 blade husblas
3 dl kaffefløde
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk kartoffelmel
1 dl pikefløde
1 tsk vanillesukker

Glasur:
3 spsk hindbærmarmelade
2 dl flormelis

Lad dejpladerne tø i ca 15 min. Læg husblasen i koldt vand i ca 10 min. Bland kaffefløde, æggeblommer, sukker og kartoffelmel i en tykbundet gryde og lad blandingen simre under piskning til den bliver tyk. Cremen må ikke koge. Kram vandet ud af husblasen og rør den ned i vanillecreme, så den bliver opløst. Pisk cremen til den er afkølet. Pisk piskefløden, tilsæt vanillesukker og rør det i cremen. Rul dejpladerne ud på langs til ca 30 cm. Læg dem på bagepapir på en plade. Prik dem og bag dem i ca 15 min. Lad dem køle og del pladerne til ialt 6 tynde plader. Bland hindbærsyltetøj og flormelis og bred det ud over 2 plader. Bred æblemos på yderligere 2 plader, læg 2 plader oven på og bred vanillecremen over. Læg til sidst pladerne med hindbærglasur over. Stil den koldt og skær dernæst hver længde i 5 stykker.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>