Kategorier

Muslinger mariniére

Forretter, supper, skaldyr 4 personer

1 kvist timian
1 dusk persille
1 laurbærblad
Salt
Frisk kværnet peber
4 skalotteløg
1½ dl tør hvidvin (evt)
3 kg muslinger

Hjemmelavede muslinger er en herlig ret, og endda ret billig. Men det er vigtigt, at de behandles omhyggeligt. Først skrubbes de i flere hold rigelitg vand. De muslingerm der ikke straks lukker sig, når der bankes på skallen, må ufortrødent kasseres. Løgene hakkes fint, og alle ingridienser kommer i en gryde med vand, hvor de dampes for stærk varme under låg i ca 6 min. Under kogningen vil muslingerne åbne sig. Er der imidlertid stadig muslinger imellem, der stadig er lukkede må de kasseres. Muslingerne serveres i dybe tallerkener, med en ske til at spise suppen med, mens muslingerne spises med fingrene. De er let fordærvelige, og bør derfor ikke gemmes.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.