Kategorier

Mulligatawnysuppe

Den er billig, nem og smager virkeligt godt. (Hannah Kamstrup)(6-8 pers som forret)

225 ml røde linser, skyllet og afdryppet
11 dl kyllingebouillon
1/2 tsk gurkemeje
1 mellemstor kartoffel
5 fed hvidløg
1/4 kubikcentimeter ingefær, skrællet og hakket
3 dl vand
200 g kyllingebryst
1 1/4 tsk salt
sort peber
3 spsk vegetabilsk oile
1 tsk kommen
1 tsk koriander
1/4 tsk cayennepeber
1 spsk citronsaft

Bring linser, bouillon og gurkemeje i kog i en gryde. Læg låg på og lad det simre i 30 min. Skræl kartoflen, skær den i små tern og kom den i suppen. Lad simre yderligere 30 min. I mellemtiden stødes eller blendes hvidløg, ingefær og 4½ spsk vand til en jævn pasta. Skær kyllingekødet i ca. 1½ cm tern og kom det i en skål med 1/4 tsk salt og peber. Purér suppen i en blender. Hæld i skålen og tilsæt resten af saltet. Skyl suppegryden og tilsæt olie. Varm olien op og tilsæt pasta og resten af krydderierne. Steg under konstant omrøring til krydderiblandingen er let brunet og skiller fra olien. Kom kyllingekødet i og steg i 2-3 minutter. Tilsæt 1 kop vand og bring i kog. Læg låg på og lad simre i 3-5 min eller til kyllingen er kogt. Hæld suppe og citronsaft ved. Rør rundt og lad det simre i 2 minutter. Smag til og server.

Kilde: The kitchen of Sanjiv and Sonia Singh, Indsendt af Ulrik Jørgensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.