4 personer
100 g flødeost
4 spsk mælk
1 spsk frisk, hakket basilikum
Linsesuppe:
100 g røde linser
2 grofthakkede zittauerløg
25 g smør
2 kartofler i tern
3 gulerødder i tern
1½ liter grønsagsbouillon
200 g grønne bønner i små stykker
½ tsk groft salt
Grovboller:
6 grovboller
1 spsk frisk, hakket basilikum
75 g mild danbo 30%
Bagetid: Ca. 10 min ved 200°.
Rør flødeosten blød med mælk lidt efter lidt og tilsæt basilikum. Stil den tildækket og koldt.
Linsesuppe: Skyl linserne godt. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og svits dem med i 2 min. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca 5 min Tilsæt bønnerne og kog dem i endnu 5 min. Smag suppen til med salt.
Grovboller: Skær en dyb ridse i hver grovbolle og fordel det hakkede basilikum i hver ridse. Skær osten i 6 stave og læg en stav i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen. Server de varme boller og den kolde flødeost til suppen.