Kategorier

Mazarintærte

Dej:
2 dl mel
2 spsk sukker
100 g smør
1 æggeblomme

Fyld:
300 g marcipan
75 g koldt smør
2 æg
3 bitre mandler

Pynt:
1 spsk punch
5 spsk flormelis
kirsebær

Kom hvedemel og sukker i en køkkenmaskine. Tilsæt fedtstof i mindre stykker samt æggeblommen. Kør til en smidig dej. Læg dejen op på et melet bord og arbejd den sammen. Tryk den ud på et stykke plastfolie til en tynd plade. Dæk dejne med plastfolie og lad den stå koldt 15 min. Mal de bitre mandler. Skær marcipanen og fedtstoffet i bidder. Kom det i køkkenmaskinen og kør det et par gange. Tilsæt æggene ét ad gangen, og kør til det er en jævn masse. Smag til med de bitre mandler. Beklæd en form, helst en springform, med dejen. Lad dejen gå et stykke op ad kanten. Hæld fyldet i og bag den på midterste rille ved 200 grader i ca 25 min. Lad kagen køle et øjeblik. Løsn derefter kanten på kagen og lad kagen køle. Rør punch og florsukker sammen. Bred glasuren over kagen og pynt med halve kirsebær.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>