Kategorier

Marineret kalkunbryst med mandler

6 person.

1kg. kalkunbryst
3 spsk. citronsaft
3 spsk. jomfruolie
1 tsk. peber
2 spsk. rosmarinnåle
50 g mandler
1 spsk. salt
1 tsk. peber
15g smør
500g gulerødder
1/2 dl. citronsaft
1/2 dl piskefløde
1/2 dl sødmælk
1 tsk. estragon
2 tsk. salt
5oog broccoli
5 store forårsløg
6 dl jasminris

Rør citronsaft, jomfruolie, peber og rosmarin sammen
og hæld det over kødet. Lad det stå og trække 5 – 6 timer.
Hak mandlerne fint, bland dem med salt og peber,
og vend kalkunbrystet heri.Steg kødet på alle sideri
lidt smør på en pande. Læg kødet i et ildfast fad og
steg kødet i ovnen ved 175 grader i 35 min.
Lad kødet trække i et kvarter, inden det skæres i tynde skiver.

Gulerødderne skæres i skiver og koges i mælke/flødeblandingen
og citron tilsat lidt salt og estragon. Server med ris ,
broccoli og forårsløg kogt aldente med flødegulerødder som sauce.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.