Kategorier

Mandeltærte med appelsin

Dej:
300 g marcipan
3 æg
2 dl mel
100 g smeltet smør

Glasur:
1 pose mandelspåner
50 g god chokolade
syltet appelsinskal
reven skal og saft af 1 appelsin

Riv marcipanen groft. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt marcipanen. Pisk det let og luftigt. Tilsæt mel, smeltet fedtstof og reven appelsinskal og hæld dejen i en smurt og raspet springform. Bages på miderste rille ved 175 grader i ca 35 min. Lad kagen køle nogle min inden du lægger den på et serveringsfad. Hæld appelsisaften over og lad den køle helt. Læg mandlerne på en plade og rist dem i ovnen i ca 5 min. Smelt chokoladen i vandbad. Bred chokoladen over kagen og drys med syltet appelsinskal og ristet mandler. Lad kagen stå koldt så chokoladen stivner.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>