Kategorier

Majs-Chowder

(4 personer.)

Chowder, som er en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det amerikanske sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og nem at tilberede.

1 pk. bacon (150 g)
2 løg
4 mellemstore kartofler
1 ds. hakkede tomater med chili
1 krydderurtebuket (timian, persille, laurbærblade)
8 dl grønsagsbouillon
250 g løse majskorn (frosne)
1 dl fløde
salt og peber
friskhakket persille

Skær baconen i strimler og steg dem sprøde på en pande ved moderat varme. Sæt dem til side.
Pil og hak løgene groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits løg og kartofler i et par minutter i baconfedtet på panden og hæld blandingen i en suppegryde.
Tilsæt de hakkede tomater og krydderurtebuketten. Hæld bouillonen i, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter.
Tilsæt de frosne majskorn og lad det simre videre i ca. 10 minutter.
Hæld fløden i, smag til med salt og peber og lad chowderen varme godt igennem.
Lige før serveringen drysses med den sprøde bacon og den hakkede persille.

Servering: Serveres med masser af godt brød til.

Kilde: Ugebladet Søndag nr. 20/1997, Indsendt af Søren Mogensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.