Kategorier

Mørbradret med ris

6 portioner

2 Svinemørbrad
Karry, paprika
3 spsk Smør
250 g Hakket kalv/flæsk
250 g Chalotteløg
250 g Champignon
250 g Cocktailpølser
1 dåse Flåede tomater 400g
2 Peberfrufter
Salt
160 g Løse ris
3 dl Vand

Sauce:
1 spsk Smør
1 Løg
1 spsk Hvedemel
1 Æble
1 dåse Tomatjuice 400g
½ spsk Karry
Salt, sukker, paprika

Tilberedningstid ca 1 time, deraf ½ time i ovn ved 200c.
Skær mørbraderne ud i små bøffer og drys dem med karry og paprika. Brun dem i lidt fedtstof og læg dem så i et ovnfast fad, af det hakkede kød røres en fars og der steges nogle små frikadeller. Disse kommes også i fadet. De pillede løg, champignoner og pølser brunes i lidt fedtstof og lægges også i fadet. Hæld juicen fra tomaterne ( gem den) inden den sammen med ringe fra peberfrugterne anrettes i fadet. Drys med salt inden fadet dækkes med staniol og sættes i ovnen. Til saucen svitses revet løg og æble med karry i lidt fedtstof, drys mel over og bag med tomatjuicen. Krydr med salt, sukker og paprika. Server saucen til retten sammen med løse ris

Kilde: Kim Spur jan 95.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.