Kategorier

Louisiana chilisovs

En enkel chilisovs til bordbrug, som egentlig bare er en stærk kryddereddike. Eksperimentér med andre smagstilsætninger som f.eks. hvidløg, gulerødder, sukker, citrussaft og appelsinmarmelade. Alle typer chilifrugter kan bruges, sålænge de er friske.

1/4 liter riseddike eller hvidvinseddike
10-20 chilifrugter
1 tsk salt

Befri chilierne for stilken, og evt. også frøene, og hak dem fint. Læg dem i et rent, skoldet glas.
Giv eddiken et opkog, tilsæt salt, og hæld det over chilierne.
Lad sovsen trække mindst et par døgn, gerne flere uger.
Si frugtkøddet fra, eller purér det med eddiken. Hæld sovsen på en rengjort flaske.

Tips: Hvis man vil genbruge “Tabasco” eller lignende flasker kan man bruge en stor kanyle fra apoteket til at sprøjte den siede sovs ind i flasken.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.