4 personer
600 g kalkunbryst, skåret i grove tern
2 spsk salt
1 spsk sukker
Lage:
1½ pilsner
1-2 kryddernelliker
1 laurbærblad
1 tsk timian
10 hvide peberkorn
1 tsk hvidvinsedike
2 spsk sukker
Grøntsager:
1 pastinak eller persille
¼ savoykål
1 broccolikvist
2 gulerødder
Tilbehør:
kartoffelmos med variationer
Dagen før: Bland salt og sukker. Gnid kødet med blandingen, og lad det trække natten over i køleskabet. Bland ingredienserne til lagen, kog den op, og stil også den i køleskabet.
Næste dag tages kødet op. Lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle, og sigt lagen.
Skær alle grøntsagerne i grove tern. Kom lagen i en gryde eller sauterpande, kog grøntsagerne 6-8 min. heri. Kom kødet i. Læg låg på, og kog det op. Lad det koge i 2 min., og tag gryden fra varmen. Kød og grøntsager skal herefter trække i ca. 8 min. Smag til med salt og peber.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Nok”, 1994 – Rasmus Bo Bojesen