Kategorier

Lammegryde med agurk

Ca. 750 g lammebov i store tern
1 spsk mel
salt og peber
1 spsk olivenolie
1 spsk dulle
4-6 små skalotteløg i halve eller kvarte
1½ dl lamme- eller grønsagsbouillon
2-3 agurker
1 spsk tyndtskåret citronskal i strimler
1-2 spsk citronskal
1½ dl piskefløde
50 g afdryppede kapers

Vend lammekødet let i mel, krydret med salt og peber.
Brun kødet i dulle og olivenolie sammen med løgene, hæld ved og lad det hele snurre under låg i 15 min.
Skræl, flæk og udkern agurkerne, skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå og kom dem i gryden sammen med citronskal og –saft, estragon og piskefløde.
Lad det hele snurre i yderligere 15-20 min. uden låg, til kødet er mørt. Smag til med ekstra krydderier og vend de afdryppede kapers i.
TIP: Agurkerne kan erstattes af gule og grønne courgetter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>