Kategorier

Laksepirog

(4-6 personer)

3½ dl mel
1 knsp salt
125 g koldt smør
½ æg
½ tsk eddike
ca. 3 spsk koldt vand

1½ dl løse ris
200 g kogt laks fra dåse
eller 100 g tun naturel fra dåse
100 g flødeost med purløg eller urter
3 hårdkogte æg
1 bdt. dild
salt og peber
æg til pensling

Kom mel og salt i en skål. Skær smørret i terninger, og gnid dem sammen med melet, til det ligner reven ost. Tilsæt æg, eddike og vand og ælt dejen sammen til en kugle. Pak dejen i folie og læg den i køleskabet, mens du laver fyldet.
Kog risene til løse ris, efter anvisningen på emballagen.
Hæld væden fra fisken, og del den i mindre stykker.
Pil æggene. Kom et æg ad gangen i en kop og skær det igennem på kryds og tværs med en lille kniv. Hak dilden med en kniv..
Bland fis, ris, flødeost, æg, dild samt lidt salt og peber i en skål. Tænd oven på 175º. Læg bagepapir på en bageplade.
Læg dejen må et stykke bagepapir og rul den ud i en aflang firkant. Firkanten skal være lidt mindre en bagepladen. Løft dejen ved hjælp af bagepapiret over på bagepladen. Fordel fyldet på halvdelen af dejen, det skal være på den lange led. Pensl kanten hele vejen rundt med æg, fold den anden dejhalvdel over, pas på der ikke kommer huller. Tryk kanten godt til med en gaffel. Pensl piroggen med æg og bag den gyldenbrun på ovnens midterrille.
Tip: I piroggens hjemland spiser de den lun med smeltet smør.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.