Hovedret, Fisk – Personer: 4
800 g Hel laksefilet m/skind u/ben skåret af den brede del
Salt og peber
Smør til stegning
Sauce:
1 dl Tør hvidvin
½ dl Nouilly Prat
½ g Ægte safran
200 g Koldt smør uden salt
Salt og peber
Tilbehør:
Letkogt broccoli
Skrab skindsiden på fisken fri for slim og skæl. Skyl og tør fisken. Del den i 4 lige store stykker, stadig med skindet på. Del atter fiskestykkerne i halve, men skær kun igennem kødet, så koteletterne kan foldes ud ved, at skindet holder dem fast! Drys med salt og peber og stil til side. Lige inden serveringen steges laksekoteletterne gyldne i smør, først med skindsiden nedad. Når overfladen af fisken begynder at blive lys og stegt langs kanten, vendes fisken og steger færdig 2 min.med kødsiden nedad.Saucen varmes igennem og serveres til fisken med nykogte broccoli.
Kilde: Andre Dewald,14Aug 93