Kategorier

Kylling med asparges

4 personer

1 kylling
800 gr. asparges, gerne både grønne og hvide
1 kg nye kartofler
1 gulerod
2 sommerløg
1½ dl piskefløde
evt. Maizena
peberrod
persille
salt
peber

Skræl de hvide asparges fra hoved mod ende. Bræk eller skær det træede endestykke af begge slags asparges. Skær aspargesene i skrå stykker. Del kyllingen i lår, overlår, ryg, bryst og vinger.
Flæk brystet igennem på langs. Skær gulerod og sommerløg i halvgrove stykker. Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, der dækker ¾. Kom urterne, og aspargesendestykkerne ved. Læg låg på.
Kog ca. 20 minutter – byt rundt på grøntsager og kød en enkelt gang undervejs.

Tag kyllingestykkerne op, sigt suppen, og kog den ind til ca. det halve. Kog aspargesstykkerne sprød-møre deri. Ca. 3 minutter for de grønne, ca. 5 minutter for de hvide asparges.

Kog fløden ind til ca. det halve, kom fløden i suppen og kog igennem. Jævn evt. med maizena. Skær imens kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen.

Hak persille og riv peberrod. Vend begge dele i umiddelbart før serveringen, men gem lidt til at strø over som pynt. Spis nye kartofler til.

Hvidvin: Müller – Thurgau Kabinett, trocken Franken årgang 1994

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.