Kategorier

Koldhævet økologisk morgenbrød

1 brød eller 24 boller

I denne opskrift lægges og formes dejen aftenen før, og dejen hæver natten over i køleskabet.

3 dl mælk
¼ pakke gær
1½ tsk salt
2 spsk olie
1 dl hytteost
50 g havregryn
ca. 400 g hvedemel

Mælken lunes og kommes op i dejskålen. Gæren røes ud i mælken. Salt, ole, hytteost og havregryn tilsættes. Hvedemel røres i lidt efter lidt indtil dejen er smidig. Dejen æltes godt og formes til 24 boller. Bollerne sættes i en penslet springform (24 cm). Springformen sættes til hævning i køleskabet dækket med et viskestykke natten over. Formen tages ud og brødet efterhæver i stuetemperatur 1 time. Bagetid: ca. 35 minutter ved 200 grader på midterste rille.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.