Kategorier

Kold aspargesflan, aspargessalat, grapefrugt og friskpillede fjordrejer

4 personer

1 kg hvide asparges
1 kg kogte fjordrejer
2 grapefrugt
olivenolie
skalotteløg
3 stk. nye løg
50 g smør
3 dl. piskefløde
1 æg

Asparges skrælles og skæres i 3 dele. Den nederste del skal bruges til flan. Toppene koges i saltvand. Nederste del steges i smør med skalotteløg. Fløden til-sættes. Aspargeserne skal være møre.
Derefter bliver det blendet/ sigtet og tilsættes æg, salt og peber.
Blandingen hældes i forme og bages i ovn ved 120 grader i ca. 40 minutter.
Fjordrejerne koges i kort tid i rigeligt vand tilsat salt. Rejerne pilles.
Grapefrugterne fileteres og saften presses og reduceres til sirup-konsistens. Lidt salt og olivenolie tilsættes inden piskningen. De lune asparges vendes med grape-saucen og nye løg.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.