Kategorier

Jordskokgratin med svampe

500 g jordskokker
vand og salt

250-300 g svampe
1 spsk dulle
2 spsk finthk. løg
salt og peber
1 spsk mel
2 dl vand
1 dl piskefløde
1 spsk kalvefond
evt. 3-4 spsk reven ost

Jordskokkerne skrælles, halveres hvis de er meget store, koger mør i saltet vand i ca. 10 min. og drypper af i en sigte. Lægges i et smurt ovnfast fad.
Svampene hakkes groft, og damper i dulle i nogle min. sammen med løg, krydres, melet pudres over, og der tilsættes vand, kalvefond og piskefløde, og det hele koger godt igennem for svag varme ca. 10 min. Fordeles over jordskokkerne og drys evt. lidt ost over.
Gratineres midt i ovnen ved 225º i 10 min.
Giv evt. skivet skinke eller pølse til eller en tomatsalat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.