Kategorier

Inges kirsebærkage

Cakes, lagkager 12 personer

Bunde:
3 æg
9 spsk sukker
6 spsk mel
2 spsk kakao
2 spsk rasp
1 tsk bagepulver
Alle mål er strøgne

Creme:
1 æg
1 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2½ dl letmælk
½ dl gaio naturel

Kirsebærkompot:
200 g kirsebær
1 dl vand
Sukker efter smag
Majsstivelse

Endvidre:
12 makroner
50 g mandelsnitter

Pynt:
2½ dl piskefløde
Chokoladespåner

Bunde: Pisk de hele æg og sukker tykt og skummende. Rør forsigtigt mel, kakao, rasp og bagepulver i. Kom dejen i en velsmurt springform, ca. 20 cm i diameter. Bag bunden 20 min ved 200°. Lad bunden blive kold.

Creme: Pisk æg, sukker, majsstivelse og letmælk sammen i en lille gryde. Varm cremem og giv den et kort opkog. Tag den fra varmen og lad den blive kold. Rør gaio i den kolde creme.

Kirsebærkompot: Varm kirsebær, vand og sukker til kogepunktet. Jævn kompotten let med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Sammenlægning: Flæk den kolde kagebund ‚n gang, så der bliver 2 bunde. Fordel cremen og de knuste makroner mellem de to bunde. Fordel kirsebærkompotten over kagen, drys med mandelsnitter.

Pynt: Pisk fløden til skum og bred det ud over kagen. Drys med chokoladespåner.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.