Kategorier

Chokoladeroulade med appelsincreme

Dej:
80 g smør
150 g smør
3 æg
2 spsk kakao
100 g mel
1½ tsk bagepulver

Creme:
3 dl orangemarmelade
100 g smør

Chokoladeglasur:
200 g flormelis
1 top spsk kakao
lidt kogende vand

Pynt:
50 g flormelis
1 spsk æggehvide
ristede, hakkede hasselnøddekerner
chokoladespåner

Dej: Smør og sukker piskes godt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk kakaoen i. Bland mel og bagepulver og rør det i til slut. Dejen rulles ud på et stykke bagepapir (38*26 cm). Bag rouladebunden på midterste rille ved 225 grader i ca 8 min. Bunden tages ud og køles af.

Cremen: Bland marmeladen med smøret og kør det i blenderen, til det har en fin cremet konsistens. Bred cremen ud på den kolde rouladebund, rul rouladen sammen og læg den på sammenføjningen. Flormelis røres med kakao og kogende vand, og rouladen overtrækkes med chokoladeglasuren. Drys med nødder og chokoladespåner. Pynt med kongeglasuren, der er rørt godt sammen af æggehvide og flormelis. Fyld den i et pergamentkræmmerhus med et meget lille hul og sprøjt et pænt mønster hermed.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.