Kategorier

Hvidløgsmos

Dressing 4 personer

600 g melede kartofler
36 fed hvidløg
80 g smør
20 g mel
1/4 tsk muskatblomme
1/4 tsk dijon sennep
2 dl kogende mælk
3 spsk fløde
Salt – friskkværnet peber

Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker. Kog dem i ca. 15 minutter og hæld vandet fra. Hæld imens kogende vand over hvidløgene i et par minutter og svits dem bløde et kvarters tid ved savg varme i halvdelen af smørret. Tilsæt melet lidt efter lidt sammen med muskat og sennep. Rør godt rundt. Tag kasserollen af varmen og rør mælken i. Smag til med salt og peber. Kog yderligere 5 minutter ved svag varme. Passér løgene gennem en sigte – eller blend. Mos kartoflerne med resten af smørret og pisk mosen i hvidløgssovsen lidt ad gangen. Mosen skal ende med at have en fast konsistens. Smag evt. til igen med salt og peber. Serveres med pølser, grillet kylling eller grillbøffer.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.