Kategorier

Hindbær-rødvinssorbet

4 personer

½ liter ung rødvin
200 g friske eller frosne hindbær
200 g sukker
5-10 blade schweizisk mynte (eller pebermynteblade, anden mynte eller i nødstilfælde 1 dråbe mynteolie)
Mynteblade til pynt

Kom rødvin, sukker og mynteblade i en gryde, bring den langsom i kog og lade det koge 2-3 minutter. Tag gryden af blusset og lad blandingen trække i 1-2 timer. Tag myntebladene op og kom blandingen i en blender og blend til bærrene er helt pureret. Frys sorbeten i ca. 4-5 timer rør jævnligt rundt med et piskeris, senere med en gaffel for at undgå klumper i sorbeten. Endnu bedre er det, hvis man har en ismaskine. Dyp nogle mynteblade i vand, rul dem i sukker og frys det. Det giver nogle fine iskrystal-lignende blade. Servéring: kugl isen op og kom kuglerne i høje glas, kom et par mynteblade på toppen og stik evt. en “cigarvaffel” ned i siden af glasset. Variation: tilsæt ½ revet citronskal og ½ revet appelsinskal eller bruge rosévin i stedet for rødvin.

Kan serveres mellem to retter mad eller som dessert.

Sorbeten stammer fra Toscana og blev bragt til Frankrig i det 16. Årh.

Kilde: Leslie Forbes: “Et bord i Toscana”, Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.