Kategorier

Hel bagt laks

Hovedretter, Ovnretter, Gæstemad, Fisk – Personer: 8

1 Laks på 1½ kilo
Masser af smør

Tilbehør:
Aspargeskartofler
Smør

Tag et stort stykke folie og smør det meget omhyggeligt med rigeligt smør. Læg den rensede fisk, der har beholdt hovede og hale, på folien og pak den godt ind. Bøj kanterne en ekstra gang om i siderne og sno folien et par gange i enderne, så der ikke kan slippe saft ud. Læg pakken i en forvarmet ovn og bag den i fem kvarter ved 150 grader. Som en tommelfingerregel kan man gå ud fra, at en laks på op til 1¬ kilo skal have en time i ovnen. Læg 12 min. til for hvert ekstra pund. Lad laksen stå 10 min. efter den er taget ud af ovnen. Luk så forsigtigt op i den ene ende og hæld saften ud i en varm sauceskål. Servér med aspargeskartofler og smeltet smør.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.