Kategorier

Gulyas

500-600 g skært oksekød, klump, yderlår, halestykke, bov
ca. 30 g smør/svinefedt
2 dl hk. løg
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk mild paprika
salt og peber
evt. ½ tsk kommen
4 flåede ituskårne tomater
ca. 4 dl bouillon

Skær kødet i terninger. Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde. Brun kødet heri ad 2 gange. Tag kødet op med en hulske.
Svits de hakkede løg til de er klare og gyldne. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Drys hvidløg og paprika over og rør rundt. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld tomater og bouillon ved, dæmp varmen og læg låg på gryden.
Småkog retten ca.¾ -1 time for klump og halestykke. For yderlår og bov er stegetiden 1¼-1½ time. Spæd evt. lidt mere bouillon til, hvis for meget fordamper.
Servér med kartofler, kartoffelmos og salat.
Tip: Retten kan jævnes med 1 dl creme fraiche og smages til med merian. Kartofler ¾-1 kg, skåret i både, lægges i gryden, så de kan nå at blive møre. Lidt mere bouillon hældes ved

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.