Kategorier

Saftig grydesteg

1 kg oksesteg, yderlår eller roastbeef
1 spsk margerine
1-2 tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
2 store løg ca 6 dl i skiver
2 fed hakkede hvidløg
3 dl vand eller okseboulion
2 spsk æblecidereddike
2 spsk worcestershiresauce
1 spsk dijonsennep
3/4 dl rosiner(kan undlades)

Tilbehør:
Carotter og råstegte eller båd kartofler.

Varm ovnen til 150°. Smelt fedtstoffet ved jævn varme i en stor stegegryde. Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i gryden. Læg stegen over i et stort ovnfast fad. Dæk til og stil til side. Sænk varmen noget og lad løget og hvidløget ca. 5 min til de er blanke og møre. Rør de øvrige ingredienser i. Bring det i kog. Tag gryden fra varmen. Øs blandingen fra gryden over på stege-fadet med kødet. Sæt fadet i ovnen og lad kødet brasiere tildækket ca. 2 timer, til det er mørt. Læg kødet på et skærebræt. Lad det stå ca 10 min pakket ind i folie. Skum alt synligt fedt af stegeskyen. Skær kødet i skiver og anret på et serveringsfad. Byd stegeskyen til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.