Kategorier

Gulerodssuppe og krydret foccacia

(4 pers)

Denne franske suppe smager pragtfuldt sammen med en krydret variant af det italienske foccacia. Jeg kom på disse varianter af gulerodssuppe og foccacia en dag, hvor madlavningen skulle være hurtig og alligevel sund. Vi havde været i skoven hele eftermiddag og var kolde, så vi trængte til noget varmt og nemt. Hele retten kan være færdig på 45-55 min. fra man starter til den står på bordet.

Suppe:
500 g gulerødder
1 løg
1 kartoffel
8 dl bouillon (evt. lidt mere, hvis suppen bliver for tyk)
2 dl hvidvin
½ revet usprøjtet citronskal
1 spsk friske timianblade eller 1 tsk tørret
½ tsk salvie
smør og olie
salt og peber

Tilbehør:
Krydret foccacia

Skær grøntsagerne i grove tern og svits dem i en blanding af olie og smør nogle minutter. Når løgene er klare, hældes bouillon og hvidvin over og krydderier samt reven citronskal kommes i gryden sammen med lidt salt og peber. Kog suppen for svag varme i ca ½ time og tag gryden af blusset. Suppen skal lige køle lidt af. Så blendes suppen lidt ad gangen i en blender. Suppen hældes tilbage i gryden og varmes igennem uden at koge. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft, hvis suppen er for sød.

Servering: Server med det samme. Pynt med nogle friske timianblade oven på suppen og server vand og Krydret foccacia til.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>