250-300 gram courgetter
2 tsk. salt
25 gram gær
4 dl. vand
1 spsk. honning
½ kg. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
Fremgangsmåde :
1: Riv de vaskede courgetter groft og bland dem i en skål med 1 tsk. salt. Lad dem trække i ca. 20 minutter og pres dem fri for væde.
2: Rør gæren ud i 2 dl. af vandet. Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20 minutter.
3: Rør gærvæden sammen med courgetterne. Tilsæt de sidste 2 dl. vand, 1 tsk. salt og mel. Rør alt sammen til en tyk grød.
4: Pres “grøden” ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske. Dejen skal fylde formen knap ¾ op. Dæk formen med film eller et fugtigt klæde, og lad dejen hæve et lunt sted til den
når formens kant, ca. 2 timer.
5: Bag brødet i ovnen ved 200 graders varme i ca. 70 minutter.
GROVBRØD MED GULERØDDER
Dette brød bages med revne gulerødder i stedet for courgetter. Ellers er fremgangsmåden og ingredienser de samme som til courgette brødet.
Gulerødderne blandes dog med gærvæsken, så snart den skummer. De skal altså ikke trække med salt først.