Kategorier

Grillede lammesteaks med tomatcoulis

Hovedret – Personer: 4

1 Courgette (400g)
1 ts Salt
4 Lammesteaks ca. 100-150g
1 tb Olivenolie
2 tb Frisk merian eller 2 ts tørret

Tomatcoulis:
750 g Tomater
1 tb Olivenolie
2 Fed hvidløg
1 tb Frisk oregano eller 2 ts tørret
1 tb Frisk merian
Friskkværnet sort peber
½ dl Tør hvidvin

Tilbehør:
Strimler af rå courgette
Brød

Kartoffelspyd:
1 kg Nye kartofler
1 tb Olivenolie
1 tb Frisk merian
Friskkværnet sort peber

Udendørsgrillen tændes ca. ½-1 time, før den skal bruges. Courgetterne vaskes og rives groft. Lammesteaks udbenes, samles med kødnål og pensles med olie. Gnides med ca. halvdelen af det finthakkede merian, og sort peber drysses på.

Tomatcoulis: Tomaterne flås, kernerne fjernes og tomaterne hakkes fint. Olien varmes i en lille kasserolle. Hvidløg, tomater, oregano, merian og lidt sort peber tilsættes. Coulisen snurrer sammen i 10 min. Vinen tilsættes og den holdes varm. Kartoflerne skrabes, og koges til de er næsten møre, 10-15 min. Vandet hældes fra og olien samt hakket merian og sort peber tilsættes. Vendes så alle er smurt ind i blandingen. Kartoflerne sættes på et spyd, 5-6 stykker på hvert. Salt drysses på steaks’ne og de grilles 5-6 min. på hver side. Ca. 4-5 min. før steaks’ne er færdige, sættes kartooffelspydene på grillen. Courgetterne trykkes fri for væden og lynsteges sammen med merian over middelstærk varme ca. 3 min. Kødnålene fjernes og courgetteblandingen fordeles på steaks’ne. Tomatcoulis hældes på hver tallerken og steaks anbringes oven på. Courgettestrimler anrettes ved siden af lammesteaks. Serveres med nye, ristede kartofler og brød.

Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>