Kategorier

Grenens gryde med bagt kartoffelmos

4 personer

500 g flæskeksmåkød i tern
2 æbler
150 g svesker helst med sten
2 dl vand
4 skiver bacon i strimler
et par kviste timian
smør
2 dl kaffefløde eller mælk
salt og peber

Sovs:
fløde
soya

Bagt kartoffelmos:
1 kg kartofler
2 æg
1 spsk smør
2 dl mælk
salt og peber

Kødet brunes med timian i smør. Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og blandes i gryden sammen med svesker, baconstrimler, vand, halvt kaffefløde/mælk, salt og peber. Skal småkoge under låg en times tid. Tilsæt fløde, soya og evt. lidt maizenamel til sovsen.

De skrællede kartofler koges, dampes og moses. Blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk smør, kogende mælk, salt og peber. Kan laves i forvejen. Inden servering blandes 2 stiftpiskede æggehvider i mosen og den bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.