Kategorier

Grønsagssuppe med ost

Tid: 15 min.

(4 personer)

2 porrer
1 pk. dybfrossen grønsagsblanding (ca. 300 g)
2 spsk. smør eller margarine
3 spsk. hvedemel
8 dl bouillon
3 dl mælk
1 tsk. krydderurter, f.eks. timian, merian, oregano
1/4 tsk. salt
1 drys sort peber
1-2 dl reven ost, f.eks. danbo eller emmentaler
1 pk smøreost (ca. 100 g)
1-2 tsk. sur sennep

Rens porrerne og skær dem i strimler.

Svits porrestrimlerne og grønsagsblandingen let i fedtstof
i en gryde.

Kom melet i og spæd med bouillon lidt ad gangen. Tilsæt mælken.

Lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt krydderurter, salt og peber.

Rør begge ostesorter i suppen og lad den smelte. Derpå må suppen
ikke koge mere, da osten så kan blive sej.

Smag suppen til med sennep og servér den rygende varm.

Ikke frysegnet

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.