Tid: 15 min.
(4 personer)
2 porrer
1 pk. dybfrossen grønsagsblanding (ca. 300 g)
2 spsk. smør eller margarine
3 spsk. hvedemel
8 dl bouillon
3 dl mælk
1 tsk. krydderurter, f.eks. timian, merian, oregano
1/4 tsk. salt
1 drys sort peber
1-2 dl reven ost, f.eks. danbo eller emmentaler
1 pk smøreost (ca. 100 g)
1-2 tsk. sur sennep
Rens porrerne og skær dem i strimler.
Svits porrestrimlerne og grønsagsblandingen let i fedtstof
i en gryde.
Kom melet i og spæd med bouillon lidt ad gangen. Tilsæt mælken.
Lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt krydderurter, salt og peber.
Rør begge ostesorter i suppen og lad den smelte. Derpå må suppen
ikke koge mere, da osten så kan blive sej.
Smag suppen til med sennep og servér den rygende varm.
Ikke frysegnet