Kategorier

Grøn lasagne

Tilberedningstid: ca. 1 time

18 lasagneplader
vand
1 spsk olie til kogning

Spinatstuvning:
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl mælk
salt
et nip sukker
500 g hakket frossen spinat

Oste-sovs:
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl mælk
salt
revet muskat
500 g hytteost
50 g hasselnøddeflager

Lad spinaten tø og dryppe fri for væde. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og afbag med den kogende mælk. Lad det koge godt igennem under omrøring. Bland spinaten i, kog igennem og smag til med salt og et nip sukker. Tilbered der efter oste-saucen: Smelt smørret, rør melet i og afbag med den kogende mælk. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, peber og revet muskat. Rør hytteosten i. Kog lasagnepladerne i vand ca. 3 minutter. Kog af flere gange og lægges enkeltvis på et viskestykke. Eller brug forkogte plader. Læg pladerne skiftevis med spinat, ostesovs og hasselnøddeflager i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Øverste lag skal være oste-sovs. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Læg evt. et stykke alufolie over de sidste 10 minutter. Server med salat og evt. kogt skinke til ikke vegetarer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.