Kategorier

Grøntsager i sursød sovs

Wok, Tilbehør

1 spsk olie
350 g babymajs skåret i halve
1 rød peber i strimler
350 g diagonalt skårne gulerødder
350 g bønnespirer
350 g mange-tout
2 spsk sesamolie
friskkværnet sort peber

Sauce:
3 spsk Maizenamel
3 dl ananassaft
2 spsk soyasovs
1 lille stk. revet ingefær
1 fed knust hvidløg
1½ dl grønsagsboullion
1 spsk honning
5 forårsløg skåret diagonalt

Bland saucen af Maizena, ananas og soyasovs, ingefær, boullion, honning og løg, kom saucen i en lille kasserolle og bring den i kog, skru ned for varmen og småkog saucen i 5 min. Fjern den fra varmen og stil den til side. Opvarm wok over kraftig varme til den ryger, kom olien i og slyng den rundt. Stir-fry majs, peberfrugt og gulerødder i 4 min. tilsæt bønnespirer og mangetout ærter og stir-fry 2 min., tilsæt sursød sauce, skru med for varmen og småkog i 2 min. Smag til med sesamolie og sort peber. Serveres med brune ris, hvis retten er vegetarisk, ellers til kylling, oksekød, eller fisk.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.