Kategorier

Lys gløgg

8 glas

1 l æblejuice
3 stykker hel kanel
15 hele nelliker
15 hele kardemommekerner
1 l sød eller mellemtør hvidvin
8 spsk lys rom, Calvados (æblebrændevin) eller cognac
1 – 2 dl lyse rosiner
50 g smuttede, flækkede mandler

Kom æblejuice, hel kanel, nelliker og kardemomme i en gryde og bring det til kogepunktet. Tag det fra varmen og lad det trække godt 1 time. Bring det atter til kogepunktet og tilsæt spiritus, rosiner og mandler. Serveres rygende varm.

Tips: Måske foretrækker du en almindelig mørk gløgg: Opvarm 2 dl rødvin med et par strimler citronskal, 3 hele nelliker og 2 stk. hel kanel. Lad det trække 10 min. og si det. Kom 8 dl rødvin i, varm til kogepunktet og smag evt. til med 1½ dl portvin. Server med 75 – 100 g smuttede mandler og 100 g rosiner.

Kilde: Hjemmet

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.