4 personer
600 g kogt benfri hamburgerryg, skåret i skiver
ca 100 g leverpostej fra dåse
Pynt:
rå champignonskiver, og kan du ikke skaffe dem, så tag halve sorte oliven eller kogte grønne bønner
Gelé:
3 dl vand med lys bouillonterning
evt. lidt sherry
4 blade husblas
Serveres med kogte kolde kartoffelskiver, blandet med små tomatskiver.
Dressing:
olie
vinaigre
sennep
salt
vand
klippet dild
Kødet lægges på folie. Hver skive smøres med leverpostej, måske smagt til med et par dråber cognac. Pynt hver skive, som de har lyst til, og med hvad de har hjemme. Til geléen varmes vand og terning, smagt til med lidt sherry. Kom husblasen direkte i den varme bouillon. Rør godt fra bunden af gryden, husblas smelter hurtigt, må ikke koge. Afsvales, til geléen er som tyk fløde. Pensl over hver skive et par gange. Stilles koldt til næste dag. Nemt med kartoffelsalat.