En nem og traditionel kartoffel-porre suppe bliver festligere og flottere når den anrettes med en svirvel af fløde kogt op med lidt hjemmelavet “mango glød” chilisovs.
Der anvendes :
1 tsk. olie
1 stort løg
2 porrer, skivet tyndt
250 g kartoffel, skåret i tern
4-6 persillestilke med lidt blade på
1 liter hønse eller grønsagsbouillon
salt og peber
1 tsk. “mango glød” chilisovs
1 dl. fløde
1 spsk. persille, finthakket
Fremgangsmåde :
1 : Hak løget og sautér det til det er mørt i en gryde sammen med porreskiverne. Tilsæt bouillon, kartoffeltern og persille stilke.
2 : Kog det over svag varme indtil grønsagerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tag persilistilkene op.
3 : Purer suppen (her er en stavblender god) og smag den til med salt og peber.
4 : Varm suppen op igen, hvis den har været en tur i en alm. blender.
5 : Lige før servering varmes fløden op til kogepunktet, tilsættes lidt “mango glød”.
6 : Anret suppen i terrine eller portionsskåle og hælde krydderfløden i et mønster ovenpå suppen.
Serveres med et drys persille eller purløg.