Forretter, antipasta – 4 personer
8 store tomater
200 g hakkekød
2 piskede æg
100 g reven Parmesan
2 tykke skiver frisk hvedebrød
2 spsk hakket persille
1 løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 stængel selleri
salt
friskkværnet peber
Skyl tomaterne, skær låget af og fisk indholdet ud med en teske. Hak grønsagerne. Ophed olien og svits hvidløg og løg. Tilsæt de øvrige grønsager, persillen, hakkekødet. Rør og kog ved moderat varme til grønsagerne er møre. Smag til med salt og peber. Når temperaturen er faldet lidt, tilføjes brødkrummen og Parmesanen. Blandingen fyldes i tomaterne, som toppes med lidt reven Parmesan og lukkes med lågene. Tomaterne sættes i et ildfast fad med et par cm. vand. Efter 20 minutter i forvarmet ovn ved 180° er tomaterne klar.
Tips: Fyldet kan varieres efter behag.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. – John Erik Hansen 02-01-1996.