Kategorier

Fyldte grøntsager

Hovedret, Grøntsager – Personer: 2

4 modne faste tomater
1 stor courgette

Fars:
1 lille løg
1 spsk olie
100 g hakket oksekød
1 spsk koncentreret tomatpuré
1½ dl bouillon
1½ dl kogte løse ris
salt og peber
friskhakket basilikum eller persille

Drys:
1 spsk rasp
2 spsk revet ost

Skær et låg af tomaterne, og udhul dem med en teske. Gem det udtagne. Skær courgetten i stykker på højde med tomaterne, og udhul dem, så lidt bund bevares. Gem det udtagne. Svits løget i olien, tilsæt kødet, og brun det godt. Krydr let. Tilsæt tomat og courgettesaft og -kød, og kog godt igennem. Tilsæt puré og bouillon, og kog det godt sammen, inden risen røres i og koges ind til en let fugtig masse. Smag til. Stil tomat- og courgetteskallerne i et ildfast fad, og fyld dem. Drys tomaterne med ost, og læg låg på. Drys courgetterne med rasp, og tryk dem let, så de tager fugt fra fyldet. Stil fadet i en forvarmet ovn på 210°, og bag dem i 20 min. Servér straks.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.