Kategorier

Fyldt kalvebryst

(6 personer)

1¾ kg kalvebryst uden ben

200 g hk. kalvekød eller magert svinekød
1 lille løg
½ dl piskefløde
2 tsk rosa peberkorn
1 lille gul eller rød peber
1 tsk salt
peber
2 spsk hk. persille

25 g dulle
1½ dl vand
1 dl tør vermouth

½ dl piskefløde
1 tsk majsstivelse
2 flåede tomater
1-2 spsk tomatkoncentrat
salt og peber

Pil og hak løget. Rør det hakkede kød til fars med løg, æg og piskefløde. Knus den rosa peber og skær peberfrugten i små terninger. Kom det i farsen sammen med salt, peber og persille.
Skær en dyb og bred lomme i kalvebrystet, eller bed slagteren om at gøre det og drys kødet med lidt salt og peber. Fyld farsen i lomme og luk åbningen med kødnåle
Brun kødet i dullen i en gryde. Hæld vand og vermouth ved. Lad kødet steg småt et pat timer, til det er mørt, prøv med en kødpind, den skal slippe nemt. Tag kødet op og dæk det til, mens saucen laves.
Pres tomaterne fri for kerner og skær dem i strimler. Kom tomaterne ned i gryden til skyen. Rør fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Kog den igennem og smag til med tomatkoncentrat, salt og peber.
Server kartofler og grønsager til kalvebrystet, f.eks. broccoli og majroer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.