Kategorier

Frimanns jordbærsorbet

4 personer

Når jeg laver denne jordbærsorbet, plejer mine gæster at spise det hele, bedre anbefaling kan sorbeten vel ikke få.

2-300 g sukker
2 hårdpiskede æggehvider
1 kg frosne jordbær
2-3 citroners saft (afhængig af størrelsen)
4 blade husblas

3-4 blade husblas udblødes 5-10 min i vand.
Jordbærrene køres gennem blenderen (de skal være tøet lidt, da det ellers kan være for hårdt at trække for blenderen.)
Husblas sættes i et kogende vandbad og opløses.
En sukkerlage af ca. 2-300 gram sukker og 2-3 dl. vand varmes op til sukkeret er smeltet og så kommer du saften af 2-3 citroner i sukkerlagen, som kommes i mens blenderen kører. Stop blenderen og smag til – skal der mere sukker i eller skal der evt. mere citron i – altså smag til i forhold til sur-sød balancen.
Nu hælder du så, mens blenderen kører, den smeltede husblas i. Det er vigtigt, at blenderen kører hurtigt på dette trin, da husblasen hurtigt stivner og ellers laver kedelige klumper!
Blandingen hældes fra blenderen over i en skål og evt. kan man vende to hårdt piskede æggehvider forsigtigt men godt sammen med sorbeten. Æggehvider giver sorbeten en mere blød konsistens
Nu er sorbet´en klar til at komme i fryseren, hvor du skal mose, mase, knuse og røre godt i den for ca. hver 45 minutter til den er helt frosset. Først piskes med piskeris – siden med en gaffel, da den tåler større pres. Jo større portion, jo længere indfrysningstid, men regn med 3-7 timer, afhængig af fryseren.
Varianter: Opskriften er en standard sorbet-opskrift og kan laves med mange forskellige frugter. Men pas på kiwi – det smager altså ikke godt og det stikker på tungen.

Jorbæris: Kom ½ liter piskefløde i, 2 æggeblommer og mindre sukker i og udelad husblas, citron og æggehvide og du har en jordbæris.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.