Kategorier

Flûtes

(3 stk)

25 g gær
5 dl koldt vand
2 tsk salt
ca. 1,2 L hvedemel

Smuldr gæren i et stort dejfad. Hæld vandet ved og rør rundt, til gæren er opløst. Bland salt og mel i.
Ælt dejen grundigt. Det er vigtigt for brødets konsistens, at dejen æltes godt igennem.
Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve ved stuetemperatur 4-5 timer. Under hævningen dannes der fugt, som drypper ned på dejen og gør den fugtig.
Drys lidt mel ud på bagebordet og hæld dejen ud. Form den forsigtigt til et firkantet, fladt brød. Dejen må ikke æltes. Skær den løse dej i 3 stykker med en meget skarp kniv. Læg dem på tværs på en bageplade dækket med bagepapir.
Ret formen til med nænsom hånd, drys lidt mel over og lad dem hæve utildækket i ca. 30 min.
Snit brødene tre-fire gange på tværs med en skarp kniv.
Bages midt i ovnen i ca. 8 min ved 250º. Skru ned til 200º og bag dem yderligere ca. 20 min.
TIP: Brødet skal helst spises samme dag, som de er bagt.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>