Kategorier

BAGUETTE

Der anvendes : 3-4 BAGUETTE

Surdej af :
5 gram gær
2 dl. vand
2 dl. hvedemel

Dej :
1 dl. vand
10 gram salt
ca. 380 gram hvedemel

Fremgangsmåde :
1: Surdej : Gæren smuldres og udrøres med vand, der er lunet til 35 grader. Melet tilsættes og dejen piskes med en gaffel, til den er blank og sej. Det tager blot et par minutter. Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur, ca. 18 grader, i et døgn, hvorefter selve dejen kan lægges.

2: Dej : 1 dl. vand lunes til 35 grader og tilsættes surdejen, sammen med salt og resten af melet. Hold lidt mel tilbage, indtil det ses hvor meget mel dejen kan tage. Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.

3: Den lægges i en skål og stilles til hævning i 4 timer. Dejen slåes ned, og deles i 3 evt. 4 dele, der trilles ud til lange baguetter i bagepladens længde. Dejen er meget sej og vanskelig at trille ud, fordi den hele tiden trækker sig sammen.

4: De formede baguetter lægges på en smurt bageplade og dækkes med et fugtigt klæde, hvilket er meget vigtigt for at opnå en god skorpe. Brødene efterhæver i 45 minutter. De ridses med et barberblad eller en meget skarp kniv. Snittene lægges på langs af brødet, således at det følgende snit løber en – to centimeter parallelt med det forrige og med en halv centimeters afstand.

5: Brødene kan pensles med vand eller sammenpisket æg, tilsat 2-3 spsk. koldt vand. Pensles de med vand, må der pensles på ny efter 10-15 minutters bagning. Brødene sættes i en 260 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter. De bør ikke brændes, men tages ud lige før dette sker.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>