Dessert, æbler 2 personer
2 store æg
30 g sukker
3 spsk appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin
10 g smør
Fyld:
250 g gloster æbler, skrællet i små tern
15 g hasselnødder, hakkede
10 g smør
Flambering:
1 spsk appelsinlikør
Steg nødderne på panden i smør, tilsæt æblerne evt. Drysset med sukker og steg til de er møre. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og tilsæt appelsinskal og -saft. Vend hviderne i massen. Smelt smørret på panden og bag omeletten stiv og lysebrun. Rør ikke under stegningen. Æblefyldet lægges på den ene halvdel og den anden halvdel foldes over. Lun likøren let, hæld den over omeletten og antænd med en tændstik.
Serveres straks evt. drysset med flormelis.
Kilde: Havenyt, Martin Koch Villefrance, 22/2-96.